BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

love you alls =)

Wednesday, February 9, 2011

GERMAN FOR BEGINNERS


Assalamualaikum..

Arkhhh..alang2 dah terbuka blog nie nak kongsi lah sikit ilmu yang ada didada nie.
Orang yang bijak adalah orang yang selalu berkongsi ilmu yer kawan2 skali lagi kongsi ilmu yer bukan kongsi bende lain sedap2 wak lemak cili api macam harta sendiri ini memang tak ley bla yer hahaha..sempat lagi nak menyindir2 yer hahaha..

Aku tidak bijak stakat cukup2 makan je so skali skale tue nak lah jugak rasa macam mane jadi bijak nieh best ke sedap ke apa ke kan so cara yang mudah nak rasa diri nie bijak rajin2 lah berkongsi ilmu skali lagi kongsi ilmu hahaha..

Since aku nie susah sangat nak jadi bijak maka aku pun carilah jalan mudah nak jadi bijak biasalah kan manusia lain orang lain ragamnya lain lah caranya kan. Susah sangat nak terima time blaja dalam kelas bak kate orang tua2 cikgu aku kat skolah dulu slalu gak cakap nie kat aku "masuk telinga kanan keluar telinga kiri" macam tue lah aku.

Member aku sorang nie pernah keje sambilan kat Tadika cikgu Tadikalah minah nie kejap. Dia de citer sal sorang budak nie bila suruh baca ABC tak boleh nak baca langsung tapi bila suruh nyanyi lagu ABC laju jer lancar jer sebutannyer. Apa yang korang boley simpulkan dengan situasi budak tadika nie?? Agaknya aku pun macam tue lah. Blaja kalau tak rasa FUN tak boleh masuk der. Macam mane nak buat blaja tu FUN?? ummm....

video

Hah!! tue dia.. Ayoh kita nyanyi sama2 nyanyi banyak2 lagi sampai cair..Lepas nie anda akan fasih berbahasa german. Fun la wey..Bijak tak aku..weakkkk

Sekian ~~

Smile happily

0 COOL BACKSTOP: